Tante Kastanje
`Spelen en bewegen zodra je de deur uitstapt

Over Tante Kastanje 

Buiten spelend opgegroeid tussen bossen en weiden heeft ze de wereld ontdekt. Klimmen en klauteren in bomen, springen over sloten en avonturen beleven met vriendjes. Dat is Saskia van Hoore. Als Tante Kastanje gunt ze alle kinderen spelend groot te worden. 


Bijna 18 jaar heeft Saskia als beleidsadviseur gewerkt voor de gemeente Leiden. Op het gebied van sport en bewegen, maar vooral buiten spelen. En met succes: in 2021 won Leiden de Jantje Betonprijs voor meest speelvriendelijke gemeente van Nederland. Leiden won de prijs voor de gemeentelijke visie op inclusief spelen, het integrale beleid voor spelen en bewegen en de activiteiten in de stad.  


Voor Tante Kastanje begint spelen en bewegen zodra je de deur uitstapt. Met de (stedelijke) verdichting en de druk op de openbare ruimte is het een uitdaging om met minder ruimte toch te waarborgen dat iedereen kan spelen, sporten, bewegen en elkaar kan ontmoeten om de hoek. In een speel- en beweegvriendelijke buitenruimte. Tante Kastanje gaat deze uitdaging graag aan. Ze brengt mensen en organisaties bij elkaar voor integraal beleid en ontwikkelt waar nodig beleidstools. Ze gaat graag in gesprek met bewoners, vooral met kinderen.